Poezia e Zemrës Arbreshe

Muhamed Çitaku

Abstract


Telet e zëmrës (Faik Konica, Prishtinë, 2013) - është përmbledhje poezish e Agostino Giordano - Buzëdhelprit, e cila sjell të reja jo vetëm në nivel gjuhësor, duke u shkruar në variantin arbresh të gjuhës shqipe, por edhe në nivel të figuracionit, kompozicionit, ideve, situatave dhe në nivel të ndërlidhjes së tyre në harmoni perfekte mes veti. Kjo bën që e reja të ngritet në karakteristikë të përgjithshme të shtresave të brendshme e të jashtme të poezive të saj.

Keywords: gjuha, figuracioni, idetë, kompozicioni, situate, ngjarja, mikrofabula, etj.


Full Text:

PDF


Copyright (c) 2013 Author(s)

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

© 2012-2022 ANGLISTICUM. Journal of the Association-Institute for English Language and American Studies,Tetovo, North Macedonia.

ISSN (print): 1857-8179. ISSN (online): 1857-8187.

Disclaimer: Articles on Anglisticum have been reviewed and authenticated by the Authors before sending for the publication.

The Journal, Editors and the editorial board are not entitled or liable to either justify or responsible for inaccurate and misleading data if any. It is the sole responsibility of the Author concerned.