GJUHA FAMILIARE E DINO BUZZATIT

Authors

  • Alba Teneqexhi

Abstract

Sigurisht qe, per ate qe njeh mire vepren e shkrimtarit italian Dino Buzzati eshte me vend te ndalesh tek gjuha qe ka perdorur ai, nje gjuhe tek e cila ndeshim probleme nga me komplekset. Mund te flitet per nje “bipolaritet”. Nga njera ane ai na shfaqet si nje gazetar, i cili mbart nje stil mjaft te kuptueshem, faqe te tera te deshifrueshme ne mijera menyra dhe nga ana tjeter shpaloset nje shkrimtar letrar, qe tenton nje gjuhe te “lulezuar”, te afte per te gershetuar ambiguitetin dhe papritshmerine, ne nje perballje aktive me shprehje jashtegjuhesore dhe figurative.Eshte nje gjuhe e nivelit mesatar, standarte dhe uniforme, por shume shprehese e komplekse nga sa mund te na shfaqet.

Downloads

Published

2015-12-29

How to Cite

Teneqexhi, A. (2015). GJUHA FAMILIARE E DINO BUZZATIT. ANGLISTICUM. Journal of the Association-Institute for English Language and American Studies, 1(2), 76–79. Retrieved from https://anglisticum.org.mk/index.php/IJLLIS/article/view/373

Issue

Section

Volume 1, No.2, November, 2012