Elementët e ngjashmërisë dhe intonacionit narrativ midis Kutelit, Turgenievit dhe Gogolit

Rovena Vata, Arburim Iseni

Abstract


Në krijimtarinë letrare të shkrimtarëve Mitrush Kuteli, Nikolaj Gogoli dhe Ivan Turgenievit, ndonëse ata i përkasin kulturave të ndryshme, asaj shqiptare dhe ruse, kanë si urë lidhëse folklorin si dhe joshjën ndaj tij. Duke ditur se Mitrush Kuteli qëndron midis tradiconales dhe modernës më shumë anon nga modernja. Kjo për vetë faktin e formimit të tij si një nga prozatorët më të shquar në Shqipëri.

Keywords: Uist, Kumar, kukudh, hije, orë, zana, xhindë, tingullimitime, urimet, mallkimet, shprehjet frazeologjike.


Full Text:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.0001/(aj).v2i4.1269

DOI (PDF): http://dx.doi.org/10.0001/(aj).v2i4.1269.g1769

Copyright © 2012-2021 ANGLISTICUM. Journal of the Association-Institute for English Language and American Studies,Tetovo, Republic of North Macedonia.

All Rights Reserved.

The publication is licensed under a Creative Commons License (CC BY) https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/  View Legal Code                                                                                                                 

ISSN (print): 1857-8179. ISSN (online): 1857-8187.

Disclaimer: Articles on Anglisticum have been reviewed and authenticated by the Authors before sending for the publication.

The Journal, Editors and the editorial board are not entitled or liable to either justify or responsible for inaccurate and misleading data if any. It is the sole responsibility of the Author concerned.